Logga in
Sve
  • Eng
  • Sve

Tillbaka på kontoret efter en kurs i ledarskap. Vi var åtta chefer från vitt skilda företag med ett gemensamt mål att bli ännu bättre ledare och chefer. Under två dagar diskuterade och utmanade vi varandra. Ibland var vi frustrerade men framförallt skrattade vi.

Vad tar jag framförallt med mig från dessa dagar? Vad är det som har fastnat?

Det första som jag tänker på är den ”lärande organisationen”, en organisation med ett klimat där alla uppmanas att ständigt tänka ”Hur skulle jag kunna göra detta på ett ännu bättre sätt?”.

Ett klimat där det är tillåtet att göra fel och där det är helt naturligt och rätt att tänka nytt och annorlunda. Så var det under dessa två dagar och just denna känsla vill jag ta med mig till Scandinfo. Jag tycker att vi redan är rätt bra på detta men vi kan bli ännu bättre.

Det andra är betydelsen i att vara nyfiken. På kursen pratade vi om Nicke Nyfiken, den lilla apan som ständigt vill veta mer och som alltid är nyfiken på att testa nya saker. Lite småtöntigt exempel kan tyckas men jag tror att drivkraften i att lära sig något nytt ligger just i nyfikenhet. När vi är riktigt intresserade av något blir vi nästan som barn, vi frågar och vill upptäcka mer. Hur viktigt blir då inte ett ledarskap som ger möjligheter och stimulerar nyfikenhet!

Det tredje jag tar med mig är vikten av att ha tydliga och konkreta mål att både styra och jobba mot. Mål som alla står bakom, som är tidsatta och mätbara, som driver framåt och motiverar. Alla har samtidigt ett ansvar för sin egen motivation. En chefs uppgift är inte motivera utan att ge rätt förutsättningar för att utvecklas och lyckas i arbetet samt att nå målen.

Detta var några av de tankar som jag kommer att ta med mig i mitt fortsatta ledarskap!

Katarina

 

Kommentera
  1. {{comment.author_name}}