Logga in
Sve
  • Eng
  • Sve

Research och fotboll, hur hänger det ihop egentligen kan man fråga sig. Jo, det ska jag berätta! Jag har nämligen förmånen att arbeta med en av Scandinfos största och globala kunder.

Under årens lopp har vi, förutom att ha genomfört undersökningar i Sverige för dem, även koordinerat ett stort antal undersökningar i mer än 20 länder runt om i världen, allt från Sydafrika, Saudiarabien, till Malaysia, Kina och Mexiko.

Att få etablera kontakt och arbeta med researchföretag i andra länder och världsdelar är en väldigt rolig del av vårt arbete. Förutsättningarna för att göra ett bra arbete varierar verkligen från land till land och man lär sig nästan alltid något nytt, om ett land, en målgrupp etc. Dock, viljan att göra ett bra jobb och leverera på given tid finns där hos de allra flesta.

Men, så var det ju det här med fotbolls-VM…

Förra gången det gick av stapeln, sommaren 2010 i Sydafrika, genomförde vi en undersökning i Colombia för vår kund. Fältarbetet var inplanerat till att genomföras under själva perioden då VM avgjordes. Vi fick dock snabbt tänka om.

Det visade sig att under perioden som VM pågick stängde i princip Colombia. Det skall också påpekas att Colombia inte ens deltog i VM det året och vi trodde nog inte att mammor med små barn var de mest fotbollstokiga, men där hade vi fel.

Vad lär vi oss av detta? Jo, fundera en extra gång innan du planerar fältarbete i sommar, VM i Brasilien börjar den 12 juni!

Petra

2 kommentarer
  1. {{comment.author_name}}